یکی از حساس‌ترین مراحل اجرایی ساختمان، فونداسیون است. حساسیت این مرحله ازآنجاست که عدم کنترل دقیق آن، می‌تواند خسارت‌های سنگینی را به سازنده وارد کند.
همان‌طور که قبلاً هم گفته شد، مسئولیت نظارت تمام مهندسان ناظر ساختمان از زمان صدور پروانه ساختمان شروع‌شده و تا زمان صدور پایان کار ادامه خواهد داشت.
همان‌طور که گفته شد بخشی از وظایف ناظر معمار، کنترل ابعادی در تمام مراحل اجرایی می‌باشد.
مواردی چون: کنترل بَر و کف، ابعاد فونداسیون، ابعاد ورودی خصوصاً در پارکینگ، ابعاد چاله آسانسور و راه‌پله مواردی هستند که ناظر معمار می‌بایست در مرحله فونداسیون کنترل نماید.
در فایل تصویری زیر به نکته‌ای پرداختم که مورد سؤال بسیاری از دوستان بود و آن نحوه گزارش‌نویسی ناظر در مرحله‌ای بود که ناظر بعد از اجرای بتن فونداسیون متوجه تخلف ابعادی شده است.
نکته اینجاست که ناظر باید گزارش خود را به فعل مضارع نگارش نماید به صورتی که برداشت مخاطب این باشد که ناظر قبل از بتن‌ریزی از فونداسیون بازدید نموده است. البته این فقط می‌تواند در مواردی راهگشا باشد که: بازرس مضاعف از سوی سازمان وجود نداشته باشد و نیز فقط یک مرحله از موعد گزارش گذشته است.در ادامه به مواردی خواهیم پرداخت که ناظر معمار باید در مرحله فونداسیون آن‌ها را کنترل کرده و به مرجع صدور پروانه و سازمان استان گزارش نماید.
۱) همراه داشتن متر شخصی ، خودکار و کاغذ و کاربن
۲) همراه داشتن اصل یا کپی نقشه های مصوب ( انطباق کپی با اصل انجام شود )
۳) کنترل بر و کف ملک و کنترل رعایت عرض معبر
۴) کنترل عدم ورود فنداسیون و ریشه ستونها به داخل معبر
۵ ) کنترل تراز ارتفاعی روی فنداسیون
۶ ) کنترل فاصله خاموت به خاموت ستونها ، خصوصا عرض ورودی پارکینگ
۷ ) کنترل ابعاد فنداسیون
۸)کنترل درز انقطاع
۹ ) کنترل ابعاد و محل اجرای چاله آسانسور
۱۰ ) کنترل موارد ایمنی



مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها